Oldal kiválasztása

Ha valaki szeretné megúszni a tartalomgyártást viszonylag egyszerűen, akkor van egy csodaszerünk. Nem helyettesíti teljesen a SEO optimalizált szövegírást, a valódi, olvasmányos tartalmat, de kétség kívül gyorsan és egyszerűen lehet vele népszerűsíteni Facebook oldalunkat, vagy honlapunkat. Ez pedig nem más, mint az idézetes fotók gyártása. Most teljesen mindegy, hogy saját magunktól, vagy egy hírességtől idézünk, mert ha nem sült bolondság a tartalom és vonzó módon tálaljuk, akkor azzal az egy képpel gyorsabban fogunk terjedni a közösségi oldalakon, mint egy 5000 karakteres, jól megírt és hasznos hozó cikkel. Mint mondtuk, nem ugyanaz a kategória, de hogy hatékony eszköz, abban biztosak lehetünk.

 

Adobe Spark Post

Szóval ha ilyen idézetes, bölcsességes képet szeretnénk közzétenni a Facebook oldalunkon, a Twitteren, Pinteresten stb., akkor a legegyszerűbb, ha az Adobe Spark Post appját hívjuk segítségül. Ez letölthető iOS-re, de van belőle online, tetszőleges böngészőben használható változat is. Utóbbit itt lehet elérni.

Használata nagyon egyszerű, semmiféle grafikusi vénára sincs szükségünk. Választhatunk háttérképet rengeteg ingyenes, szabadon felhasználható közül az oldalon, vagy feltölthetünk egy saját fotót, hátteret is. Ezután már csak be kell írnunk a kívánt szövege(ke)t – szerintünk érdemes az idézetet, a szerzőt és az oldalunk linkjét vagy nevünket, cégnevünket külön-külön szövegdobozban elhelyezni -, kiválasztani a megfelelő elrendezést, betűtípust stb. Számtalan látványos elemmel gazdagíthatjuk az összeállítást.

Ha elkészültünk, menthetjük a kész képet a gépre, telefonra, vagy rögön meg is oszthatjuk azt valamelyik közöségi oldalon. Nem egy ördöglakat…

Természetesen itt is törekedhetünk a tökéletességre, rámehetünk a humorra, ha kreatívak vagyunk, annak mindig meg lesz a pozitív eredménye. Csak arra figyeljünk, hogy a Facebookon közzétett képeken csak bizonyos mennyiségű szöveg jelenhet meg, ha esetleg egy kicsit elősegítenénk a poszt terjedését némi anyagi támogatással.

Egy valami azonban biztos: az Adobe Spark Post kiváló eszköz, ha ilyen képek készítésére adnánk a fejünket.